Bestel overzicht
Shackle

Hoe werkt een lierblok en wat is een beugel?

Een lier is een apparaat dat erg nuttig is. Het blijkt vooral nuttig te zijn in moeilijke situaties waarin bijvoorbeeld een auto uit de problemen moet worden gehaald. In het geval van elektrische lieren, die onder extreme omstandigheden kunnen werken, kunnen ze een voertuig zelfs uit zand-, modderige of besneeuwde terreinen trekken. Daarom wordt een lier vaak het ‘koppelschotel’ van een voertuig genoemd. Lieren worden niet alleen gebruikt voor het trekken van auto’s, maar kunnen ook in andere situaties worden ingezet waarbij u een obstakel moet hijsen, verwijderen of verplaatsen. Om de werking van hydraulische, elektrische of handmatige lieren te verbeteren, kunt u een blok en takel gebruiken, waardoor de kracht en spanning van het touw toenemen.

Hoe werkt een block en tackle?

Een block and tackle is een apparaat dat de effectiviteit van een lier verbetert door de trekkracht te verdubbelen. Het helpt ook om de trekrichting van het voertuig te veranderen wanneer het verkeerd is gepositioneerd en er een probleem is bij het uittrekken. Bovendien zijn het blok en de takel verantwoordelijk voor het stabiliseren en verbeteren van de efficiëntie van de werking van de lier. Hierdoor kunnen we zelfs het meest “verankerde” voertuig of element trekken. Het blok en de takel bestaan ​​uit een katrolwiel, een juk en een draaibare haak met enkele of dubbele schroefdraad, die allemaal aan de steunlijn hangen. Het werkt door het draaien van de katrolwielen, waarlangs het touw met de last meebeweegt (windt of afwikkelt). Het blok en de takel kunnen op twee manieren worden gemonteerd:

  • voor het trekken van een voertuig;
  • voor verankeringspunten.

Wat is een beugel?

Een beugel is een metalen clip die een gesloten lus vormt. Het is meestal gegalvaniseerd en heeft een galvanische coating. Het heeft een breed scala aan toepassingen en kan in veel industrieën en bij huishoudelijke taken worden gebruikt. Het doel van sluitingen is om meerdere elementen snel en eenvoudig met elkaar te verbinden. Ze worden meestal gebruikt met touwen en kettingen of riemen. Ook hier kunnen beugels worden gebruikt voor lieren als middel om touwen en riemen met elkaar te verbinden. Hierdoor worden ze veel gebruikt in moeilijke situaties.

De constructie van sluitingen is zeer eenvoudig, wat zich vertaalt in gebruiksgemak bij het gebruik van een lier. Ze lijken meestal op de letter U in vorm. Ze kenmerken zich door een hoge duurzaamheid, waarbij de meeste zelfs bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Dit is belangrijk bij het kiezen van de juiste beugel, omdat het belangrijk is dat deze in modder, regen of sneeuw kan worden gebruikt. Vooral tijdens offroad-tochten, waarbij de weersomstandigheden voortdurend veranderen en de ondergrond vaak modderig is. Als u de juiste en geschikte sluiting voor uw behoeften kiest, kunt u er zeker van zijn dat deze u jarenlang van dienst zal zijn. Daarom is het de moeite waard om te investeren in hoogwaardige apparatuur.

Hoe gebruik je een beugel?

Denk eraan dat u bij gebruik van een riem en beugel altijd beugels gebruikt om de nylon riem aan de haak van de lier te bevestigen. De beugel moet door beide lussen aan het uiteinde van de riem gaan. Om handletsel te voorkomen, dient u handschoenen te gebruiken wanneer u met het touw werkt.

Bron: https://husarwinch.com/gb/blog/post/36-how-does-a-winch-block-work-and-what-is-a-shackle

Snelle verzending

14 dagen zicht termijn

2 jaar garantie

100% veilige online betaling